Reneszánsz Ruhák Webáruháza

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Rólunk írták, cikkek Felhívás Keringőre Beszélgetés Ágenssel

Felhívás Keringőre Beszélgetés Ágenssel

E-mail Nyomtatás PDF

„…minden másképp működik, mint egy színházban, és mégis ugyanúgy. Nem annyira szerepek vannak, mint inkább egymás lélekmélységeit és erőviszonyait kutatjuk, s abból bontjuk ki azt a karaktert, melyet egy adott darabban átélünk egymásból.” IVACS ÁGNES INTERJÚJA.

Revizor: Egy ideje eltűntél a budapesti független színházi szcénából. Tavaly március óta a bikali Élménybirtokon csinálsz színházat. Hogyan kerültél oda és miért döntöttél úgy, hogy ott folytatod az Ágens Társulatot?
Ágens: Akkoriban csökkentették radikálisan a független színházak támogatását, a befogadó helyek pedig többnyire csak a teret és a PR-t biztosították, de szállítási díjat, honoráriumot nem tudtak fizetni, tehát ebből nem lehetett megélni. Éppen ezért dolgoztam mellette: újságot írtam, interjúkat készítettem, de az ellenszolgáltatás korántsem volt arányos a belefektetett munkával. Mindez nem lett volna baj, ha kedvtelésből csinálom, csakhogy számomra az életfeltételeim megteremtéséről volt szó. Akkor olvastam a neten, hogy színészeket keresnek egy reneszánsz élménybirtokra, de az egész annyira szürreális volt, hogy csak hosszas gondolkodás után jelentkeztem az állásra.
R: Tehát odamentél és az ottani emberekből újjáalakítottad az Ágens Társulatot, mivel ott már volt egy kialakult gyakorlat...
Á: Emléknyomok voltak, hogy valaha volt ott színház, de inkább utcai jelenetek garmadája. Színésznek mentem oda, majd az lett a feladatom, hogy kiépítsek egy struktúrát, amiben valóban lehet színházként működni. Meg kellett küzdeni az elemekkel, de nekem sose ment könnyen semmi. Idővel aztán befogadták az ott dolgozókkal létrehozott Ágens Társulatot. Nagyon fiatal, húsz-huszonöt éves emberekről van szó, akik rendkívül kalandvágyók, nyitottak, bevállalósak, kísérletezők, merészek és véresen komolyan veszik, amit csinálunk. Van lovas színpadi tapasztalatuk, de nem színészek, ezért nem játsszák a szerepet, hanem megélik, mint Pasolini hősei, akik azzá válnak a forgatás idejére, amivé lenniük kell.
R: Mennyiben más, amit most csinálsz, mint amit korábban csináltál az Ágens Társulattal, illetve kaptál-e olyan kritikát, hogy visszalépés az élménybirtokon színházat csinálni?
Á: Amikor lementem, azok az emberek, akik hozzám valóban közel állnak és fontos a véleményük, mind nagyon örültek, hogy megtaláltam egy utat. Gyakorlatilag az történt, hogy egy független színház helyet kapott egy magánvállalkozásban.
Módosítás dátuma: 2014. január 21. kedd, 09:07  

Termék ajánló | frissítés

1010
1010
1078
1078
1030
1030
1063
1063
1004
1004
1057
1057Belépés / regisztráció


Kosár

VirtueMart
A bevásárlókosara jelenleg üres.